lov kaprů na Pádu

Lov kaprů z hausbotů na řece Pád

Konečně je tu  září čas kaprů a sumců. Na jeden den se mi uvolnil hausbot a mě napadlo, že vyzkouším své štěstí i já. Tentokrát padla volba na kapry. Rozhodoval jsem se na rychlo a na konec padla volba na most Porto Viro. Nedaleko tohoto mostu se mi už nejednou podařilo chytnout pěkného kapra. Co se týče boilies nebylo nad čím přemýšlet, na celé čáře jasně vyhrálo boilies od firmy MIKBAITS . Toto boilies tady v Itálii na Pádu bezvadně šlape.

Naložil jsem veškeré kaprařské vybavení a hurá na ně. Ukotvit hausbot a nastražit pruty. Rozhodoval jsem se co nastražit za boilies jestli GANGSTERA nebo FANATICU, FANATICA nakonec vyhrála, protože je tvrdší a pomalu se rozpouští.

Dlouho jsem nečekal, po hodině přišla první jízda. 20 minut zdolávání bohužel jsem rybu ani pořádně neviděl. Byl to jeden s těch větších Pádských mohykánů a nakonec se vyřízl. Druhá jízda přišla kolem půlnoci, tentokrát šel zásek do prázdna. To už jsem byl hodně rozladěný a rozhodl jsem se vyměnit koncové návazce. Ve tři hodiny v noci další jízda, ale teď už zásek seděl a věděl jsem že to klapne. Po 15 minutách se na palubu podíval nádherný Pádský kapr přes deset kilo.

Co dodat na závěr řeka Pád není jenom u sumcích, ale i  o nádherných kaprech a určitě stojí za to přijet změřit své síly s těmito krasavci.

Více informací o rybolovu z hausbotů v Itálii na řece Pád najdete na mém webu www.fishingitaly.cz nebo telefonu 603 375 138

Petrův zdar

Jarda